Mötte Tant Farbror på hemvägen från svampskogen. Han
berättade att hans syster i Lund är så orolig för att han ska bli en fossil.
Hon vill att han ska hänga med och gärna träffa någon trevlig dam också, så nu
har hon skickat honom en tidningsartikel om höstens trender.
Vi pratade en lång stund om allt det nya som tydligen är på
gång. Skäggtrenden t ex. Fler och fler salonger erbjuder numera rakning med kniv och
skäggtrimning.
Det kan du berätta för Tanten med Skägg, sa jag. Finns det
ingen kaffetrend?
Det gör det, sa Tant Farbror. Cold brew, dvs att brygga kaffe
med kallt vatten. Det ska tydligen ge lägre syra.
Mattrender finns det också gott om. Insekter är en av dem. De
är både miljövänliga och outnyttjade som föda. Mer än 2 miljarder människor i
Afrika, Asien och Latinamerika äter redan insekter.
Nej, usch. Det surrar i magen när jag tänker på det. Då
tycker jag bättre om kanintrenden. Att vi kommer att äta mer kanin, menar jag.
Det får mig att minnas när jag var barn. Min pappa höll på med kaninuppfödning
och vi åt ofta kanin till söndagsmiddag.
Mamma hade två paradrätter: dillkött och ugnsstekt kanin. Jag
tyckte bäst om ugnsstekt – det smakade ungefär som kyckling. Men om jag skulle
få tag på kaninkött idag skulle jag nog laga en riktig spansk paella.
Måste fråga mamma om hon minns kaninerna när jag hälsar på
henne på äldreboendet i kväll.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar